Bemutatkozás Klaszter akkreditációSaját rendezvényekKlasztereket érintő hírek, rendezvényekElemzések, kiadványok, segédletekNemzetközi projektekKlaszterkereső térkép Aktuális pályázatokKapcsolat
 
Újabb hat klaszter vehette át az Akkreditált Klaszter címet jelentő oklevelet2018. július 6. (péntek) 13:58 - 2018. július 05-én újabb hat klaszter vehette át az Akkreditált Klaszter címet jelentő oklevelet.

[Közös] dsc_2024.jpg

2018. július 05-én újabb hat klaszter vehette át az Akkreditált Klaszter címet jelentő oklevelet. Az okleveleket dr Novák Csaba, a Pénzügyminisztérium Gazdaságfejlesztési Programok Operatív Irányítási Főosztály vezetője és Keller Péter a Nemzetközi és Klaszter Osztály vezetője adták át. Négy klaszter – Hírös Beszállítói Klaszter, Magyar Sport- és Életmódfejlesztő Klaszter, Pharmapolis Debrecen Innovatív Gyógyszeripari Klaszter, Termál-Egészségipari Klaszter – a már korábban megszerzett címét újította meg sikeresen, míg a Dél-dunántúli Regionális Élelmiszer Innovációs Klaszter és az Infostrada Információ-technológiai Szolgáltatásfejlesztő Klaszter első alkalommal nyerte el azt.

 A két, címet újonnan megszerző klaszterrel kibővülve ma Magyarországon összesen 27 akkreditált klaszter működik.  A magyarországi akkreditált klaszterek - átlagosan 40 taggal működnek, munkájukban egyetemek, kutatóintézetek, önkormányzatok, kamarák, nagyvállalatok és kisvállalkozások vesznek részt és immáron több mint 1000 tagot fognak össze. A tagjaik által elért árbevétel meghaladja a 7900 Mrd forintot, melyből közel 2500 Mrd forintot tesz ki az export. A klaszterekben átlagosan egy főre 18,3 millió forint hozzáadott értéket állítanak elő. Mindemellett a klaszterek tagjai csaknem 1000 kutatás-fejlesztési és innovációs projektet valósítottak meg az elmúlt években.

 Az oklevelüket most átvevő hat klaszter példája azt mutatja, hogy az akkreditációs cím továbbra is értéket jelent a sikeres és a nemzetközi piacokon is versenyző klaszterek számára.

Vissza