Bemutatkozás Klaszter akkreditációSaját rendezvényekKlasztereket érintő hírek, rendezvényekElemzések, kiadványok, segédletekNemzetközi projektekKlaszterkereső térkép Aktuális pályázatokKapcsolat
 
2024. február 28. (szerda) 00:00 - 2024. február 28-án megrendezésre került az INTERREG Webinar -

A webinárium középpontjában a 7 partnerrégió klaszterökoszisztéma-elemzésének összefoglalása és összehasonlítása áll. Az előadás ismerteti a stratégiai nemzeti/regionális politikai hátteret, a klaszterek ökoszisztémájának áttekintését és a klaszterprogramok számára nyújtott különböző állami/regionális támogatásokat - beleértve a finanszírozást, a célokat, a központi támogatásokat és a KPI-ket.
Különleges vendégünk lesz Annie Renders, a flamand kormány klaszterpolitikai és stratégiai kapcsolatokért felelős egységének vezetője, VLAIO intézményéből. Annie bemutatja, hogyan alakult ki a klaszterpolitika Flandriában, és hogy egyes ágazatoknak milyen különleges kihívásokkal kellett szembenézniük a klaszterfejlesztés támogatása során. Ismerteti a klaszterek közötti együttműködés példáit és azt, hogy Flandria hogyan küzd a kettős átmenet nehézségeivel, valamint megosztja néhány gondolatát Flandria jövőbeli klaszterpolitikájáról és arról, hogyan nézhetne ki ez - a közös cél a bevétel, a hatás és a fenntarthatóság növelése a régió ipara számára.
🤝 Arra bátorítjuk a résztvevőket, hogy aktívan vegyenek részt a webináriumon, mivel egy interaktív kérdezz-felelek ülést nyitunk, ahol szeretnénk hallani Önöket és a különböző nézőpontokat a világ minden tájáról.
Tekintse meg a napirendet, és ossza meg bátran az érdeklődő klaszter- vagy gazdaságfejlesztési szakemberekkel és kollégákkal, és csatlakozzon hozzánk a GDT felgyorsítása útján.

A kerek asztal beszélgetésen főosztályunk vezetője Keller Péter is részt vesz előadóként. 

https://www.interregeurope.eu/accelerategdt/news-and-events/news/webinar-comparing-cluster-policies-across-the-eu 

 

Vissza